לא פשוט לצפות בתינוק בזמן שהוא מצמיח שיניים ולא לדעת איך להקל על אי הנוחות שלו. הנה כמה רעיונות שיעזרו לתינוקך להשתחרר מהכאב:

פירות מצוננים במקרר

בננות קרות הן חטיף בריא מצוין, שגם מרגיע את כאב החניכיים של תינוקך כששיניו בוקעות. כדי למנוע סכנת חנק, רצוי להכניס את הפרי למסנן פירות (נשכן רשת) ולתת לתינוק ללקק או למצוץ. אם משתמשים במסנן פירות, ניתן להתנסות גם בסוגים נוספים של פירות, כמו תפוחים מאודים, תותים, מנגו או אגס בשל.

מפית קרה

לוקחים מפית נקייה מבד מגבת או מטלית לפנים, מטבילים במים, סוחטים עד שהיא לחה ולא יותר, ומכניסים למקרר. כשהמפית קרה, מקפלים אותה לריבוע קטן ונותנים לתינוק ללעוס. שימו לב: אין להשאיר את הילד ללא השגחה בשל סכנת חנק אפשרית.

כפית מתכת

מתכת קרירה יכולה להרגיע, אז קחו כפית רגילה ממגירת המטבח, הכניסו למקרר, וכשהיא קרה שפשפו את גב הכפית כנגד החניכיים של התינוק.

עיסוי החניכיים של התינוק

רחצו ידיים היטב, הושיבו את התינוק עליכם ועסו בעדינות את שיניו בתנועות סיבוביות.

נשכן קר ללא ג'ל

הכניסו למקרר את הנשכן שתינוקכם אוהב והגישו אותו לתינוק לאחר שהתקרר, רק ודאו שהוא נקי. הוא יכול להיות בצורת בעל חיים אהוב או פרי. הדבר החשוב הוא שיהיה לתינוק קל להחזיק אותו.

סינר רוק

בקיעת השיניים אצל תינוקות מלווה בנזילות רוק מרובות מהרגיל. כדאי להגן על בגדי התינוק בעזרת סינר מיוחד לרוק, הנקרא גם סינר בנדנה ודומה למטפחת לצוואר. קל יותר לנגב את סנטר התינוק בסינר מסוג זה במקום לחפש טישיו או חיתול בד. נגבו בעדינות את פניו של התינוק לעתים קרובות כדי למנוע פריחה או גירוי, אך לא לעתים קרובות מדי כדי לא לגרום לגירוי מהניגוב.

חיבוקים של אימא

לפעמים התרופה הטובה ביותר היא פשוט להיות עם אימא. הקדישי זמן כדי לשבת עם התינוק, בחרי כיסא נוח, מוסיקה מרגיעה ברקע, ונענעי את תינוקך בעדינות. זהו "פסק זמן" נעים לחיבוקים ונחמה, ושניכם ודאי זקוקים למעט שקט ושלווה יחד.

תרופות

חשוב להתייעץ עם רופא הילדים לפני שנותנים אצטמופין, איבופרופן או פרצטמול. אבקות הומאופתיות יכולות גם לעזור, אך שוב, יש להתייעץ עם איש רפואה מקצועי לפני השימוש.

האמור לעיל אינו מחליף ייעוץ רפואי מרופא/ת הילדים או המשפחה שלכם. התוכן והמידע במאמר זה, מבוססים על מקורות רפואיים וממשלתיים מהארץ ומהעולם, ואינם מחליפים ייעוץ רפואי או חוות דעת מקצועית של גורם רפואי מוסמך. יש להתייעץ תמיד עם אנשי מקצוע בתחום הרפואה לצורך אבחון וטיפול מלא.