צרבת בהריון - המדריך המלא
מעבר לכל תופעות הלוואי במהלך ההיריון, תופעת לוואי נוספת ומיוחדת במינה היא צרבת בהריון.
מהי צרבת בהריון?
צרבת היא גירוי של הושט בגלל עליית חומצות מהקיבה. ויותר בפירוט- בתוך חלל הבטן, בחלק התחתון של הוושט נמצא שריר טבעתי המונע ממיצי הקיבה החומציים לעלות ולגרום לתחושת הצרבת. כאשר השריר הטבעתי אינו מתפקד כראוי (לדוגמא, בעקבות בקע סרעפתי), מיצי הקיבה עלולים לעלות אל תוך הוושט ולגרום לצרבת.
מהם התסמינים של צרבת בהיריון?
המאפיין הראשון של צרבת הוא תחושת צריבה וכאב חזקה באזור החזה. התחושה לעיתים יכולה להגיע גם לצוואר ולפה. בדרך כלל זה יקרה לאחר אכילה, אך באותה מידה הכאב יכול להופיע גם בלילה.
בנוסף, קושי בבליעה, צרידות, בחילה, יצור מוגבר של רוק, כאבי גרון וצבירה בגרון מהווים סימפטומים נוספים לצרבת.
צרבת יכולה להופיע בכל שלב בחיים, אך עודף משקל והריון מעלים את הסיכוי להופעת צרבת, מכיוון שמשקל עודף מפעיל לחץ מוגבר על הקיבה והסרעפת, דבר שגורם לפתיחת השריר הטבעתי ומגביר את הסיכוי להופעת צרבת. בנוסף, אצל נשים בהריון יש ייצור מוגבר של הורמון בשם פרוגסטרון, שגורם להרפיית שרירים רבים, בניהם השריר הטבעתי. כך שאם את חווה צרבת בהריון, אל דאגה, יותר ממחצית מהנשים ההרות עוברות את זה. החדשות הטובות הן שהרוב המקרים הצרבת תיפסק לאחר הלידה.
מה עוזר לצרבת בהריון?
טיפול בצרבת בהריון אינו מסובך, והיופי? הוא תלוי בשינוי של כמה הרגלים שלך. אז מה עוזר לצרבת בהריון? הנה כמה טיפים:
השתדלי להימנע ממאכלים שיכולים להחמיר צרבת בהריון. שוקולד, אוכל חריף, בצל, פירות הדר, אוכל מטוגן, משקאות מוגזים וקפה הם חלק מהמזונות שיכולים לגרום להחמרת צרבת בהיריון.
הימנעי מארוחות גדולות ומארוחות ליליות. השתדלתי לאכול מקסימום שעתיים-שלוש לפני השינה, והעדיפי מנות קטנות של אוכל לעיתים תכופות יותר. הקשיבי לגוף שלך, שימי לב מתי את מרגישה שובע ואל תמשיכי לאכול אחרי.
שני על צד שמאל ובשיפוע, עם כריות תמיכה, כך שהראש יהיה יותר גבוה מהרגליים.
הימנעי מעישון ושתיית אלכוהול. מעבר לכך שאלו פוגעים בעובר, הם גם מחלישים את השריר הטבעתי, מה שגורם לצרבת.
שתי תה קמומיל ותה עם נענע (רצוי לא לפני השינה), אכלי בננות, ג'ינג'ר, נסי לשלב משקאות אלוורה בשגרת יומך ולעסי מסטיקים (לא בטעם מנטה או נענע). כל אחד מהמזונות הללו יעזור להפחית את הצרבת בהריון. בנוסף, את יכולה לתבל מאכלים שונים עם כורכום או ליטול כדורי כורכום.
קראי עוד בנושא תזונה בהריון וגלי מה חשוב ומומלץ לאכול במהלך ההריון כדי לשמור על בריאותך, על ההרגשה הכללית, וכמובן, על תינוקך.
טיפול בצרבת בהריון עובר דרך ארון הבגדים שלך!
מפתיע, אבל טיפול בצרבת בהריון עובר דרך המלתחה שלך... מתברר שגם מה שאת לובשת עוזר להקלה על צרבת בהריון.
לבשי בגדים רפויים והקפידי להתכופף מהברכיים, כך תמנעי לחץ על הבטן והקיבה.
שמרי על משקל תקין- אמנם את בהריון והעלייה במשקל היא חלק בלתי נפרד ממנו, אבל השתדלי למתן את העלייה במשקל במהלך ההריון ע"י הקפדה על תזונה בריאה וכושר גופני מתון (אך הקפידי לבצע אותו בשעות מוקדמות יותר של היום, ולא לפני השינה).
מתי יש צורך לפנות לרופא/ה?
אם את סובלת מצרבת תכופה- שמופיעה יותר מפעמיים בשבוע. אם תסמיני הצרבת בהריון קשים ופוגעים בתפקודך היומיומי. אם היא מלווה בכאבים עזים וקושי רציני לבלוע פני לרופא/ה שלך. זכרי שכאבים פתאומיים או לחץ בחזה יכול להעיד לא רק על צרבת, אלא גם על התקף לב. במקרים כאלה פני במידיות לרופא/ה שלך או למיון.
תרופות זו לא מילה גסה! במקרה שהצרבת מפריעה לאורח החיים שלך, את יכולה לנסות ולטפל בה בעזרת תרופות שונות- תרופות נוגדות חומצה, תרופות שמעכבות את פעילות משאבות המימן בקיבה, תרופות פרו-קינטיות או תרופות שחוסמות היסטמין מסוג 2.
במקרה והתרופות ללא מרשם אינן עוזרת, פני לרופא על מנת לברר את העניין, ובמידת הצורך לקבל תרופות מרשם נוגדות צרבת שמתאימות למהלך ההיריון.
הצטרפו למועדון של פמפרס וקבלו: