גרד בהריון – לעיתים לא צפוי, אבל בר טיפול
גרד בהריון יכול להיות אחד התסמינים המפתיעים שלא ציפית להם. מסתבר שמצב של גירודים בהריון הוא תופעה די נפוצה, שעלולה להציק ויחד עם זאת, ניתנת לטיפול. המשיכי לקרוא כדי לגלות מה גורם לבעיה המציקה הזו ואיך להתמודד עמה.
מה גורם למצב של גרד בהריון?
גירודים בכל הגוף - בשדיים, בפטמות, בבטן, בישבן, בכפות הידיים ובכפות הרגליים, יכולים להיגרם משינויים הורמונליים בתקופת ההריון, וגם מכך שעורך מתייבש מהמתיחה על גופך הגדל. הבשורה היא שרוב הסיכויים שמצב של גרד בהריון ייעלם אחרי הלידה. אך אם המצב חמור מאוד, התפתחה לך פריחה בהריון, או שכל הגוף מגרד לך – מוטב שתפני לרופא/ה שלך.
גרד בהריון – הסימפטומים
התסמינים של גרד בהריון מתחילים בדרך כלל החל מ-30 שבועות להריון. ישנן נשים שעלולות לפתח גרד בהריון החל משבוע 8. הסימפטום העיקרי הוא גירוד, בדרך כלל ללא פריחה. ישנם מצבים בהם גירודים בהריון יופיעו על כל הגוף, או שיתרכזו באזור הידיים והרגליים. ישנן נשים שיסבלו מתופעה של גרד בהריון בלתי נסבל ואצל אחרות, זה יורגש קצת פחות.
תסמינים נוספים של גירודים בהריון יכולים לכלול:
שתן כהה
חיוורון
צהבת שבאה לידי ביטוי בעור ובלבן של העיניים (נדיר)
אבחון מצב של גירודים בהריון
למרות שגרד בהריון עשוי להראות כתופעה לא מזיקה, גרד רציני עלול להיות סימן של תופעה משמעותית אחרת. לכן, חשוב שתהיי קשובה לגוף שלך ותפני לצוות הרפואי. בשלב הראשון, ישלול הצוות הרפואי גורמים פוטנציאלים אחרים, שיכולים להוביל לתופעה של גירודים בהריון. הרופא/ה יבחנו את ההיסטוריה הרפואית והמשפחתית שלך, ואולי גם יבקשו לערוך מגוון בדיקות דם, כולל בדיקות לתפקוד הכבד (LFT)ומדידת את רמות חומצות מרה. במהלך ההריון, ימשיך הצוות הרפואי לעקוב אחרי מצבך ולבדוק האם מדובר במצב של גירודים בגוף שנמשכים או מחמירים.
האם ניתן למנוע גרדת הריון?
קודם כל, חשוב להבין שלא מדובר במחלה גנטית ולא משנה כמה את מתגרדת, זה לא מדבק. לא ניתן למנוע תופעה של גרד בהריון ויחד עם זאת, אפשר לנסות ולמנוע החמרה במצב, גם במקרה של גירודים בגוף.
אם את לא סובלת ממצב של גרד בהריון, עדיף שתמנעי ממקלחות או אמבטיות ארוכות ליתר ביטחון, שכן החשיפה הממושכת למים עלולה לגרום ליובש בעור.
מה יכול להקל על גרד בהריון?
כאשר עורך הולך ונמתח, בין אם יש לך סימני מתיחה בהריון או לא, הוא גם נעשה יבש יותר, ולכן לצערנו גירודים בהריון הינם נחלתן של נשים רבות בתקופת זו. הטיפים הבאים יוכלו לסייע להקל במעט על אי-הנוחות כאשר את סובלת מתופעה של גרד בהריון, במיוחד כשמדובר במצב של גירודים בכל הגוף:
נסי להשתמש בקרם גוף מרגיע (ללא חומרי ריח שגורמים גירוי), משחת ויטמין E, חמאת קקאו, או משחת לנולין מטוהר
טיפולים כמו קרם קלמין או אמבט עם שיבולת שועל יוכלו גם לעזור במצב של גרד בהריון. רק הימנעי ממריחת קרם קלמין ישירות על הפטמות, מפני שהוא עלול לגרום ליובש
הימנעי מאמבטיות או מקלחות חמות, כי הן יכולות לייבש את העור, והעדיפי להתרחץ במים חמימים
לבשי בגדים רפויים, העשויים מבדי כותנה נושמים
הניחי מגבת לחה על האזור המגורה כדי להקל על גירודים בהריון
הפעילי מכשיר מוסיף לחות בחדר השינה, כדי למנוע מעורך להתייבש.
השתדלי מאוד להימנע מהפיתוי לגרד, גם כאשר את סובלת ממצב של גירודים בגוף. זה עלול לגרום להתגברות תחושת הגרד המציקה, וגם להגביר את הרגישות של הפטמות, במיוחד בשליש השלישי. אם את מתכננת להניק, לא תרצי שהפטמות שלך יהיו רגישות עוד יותר.
ככל שתאריך הלידה יתקרב והבטן שלך תגדל לממדיה המקסימליים, את עשויה לסבול ממצב של גירודים בגוף יותר ויותר. התעודדי: עוד מעט תינוקך יגיע וקרוב לוודאי שהגרד שהטריד אותך בחודשים האחרונים ילך ויירגע.
כדי להכיר טוב יותר את ההריון שלך, כדאי שתדעי מה קורה בכל אחד משבועות ההריון בדף שבועות הריון שלנו. אם אתם מתקרבים למועד הלידה, ועדיין לא חשבתם על שמות לתינוק או לתינוקת – אתם להיכנס למאגר השמות שלנו.
הצטרפו למועדון של פמפרס וקבלו: